Propaangas goedkoper

Wist u dat propaangas goedkoper in gebruik is dan aardgas?

Voordelen van propaangas
*          Voordelig in gebruik.
*          Energie vriendelijk.
*          Betaalbaar.
*          Milieuvriendelijk.
*          Veilig.
*          Onderhoudsvriendelijk.
Steeds meer mensen kiezen voor propaangas, een prijsbewuste, veilige, duurzame en multifunctionele energiebron.

Propaangas is niet duur
Propaan is een goede oplossing voor uw portemonnee. Je hoeft geen grote investeringen te doen om een gasfles te plaatsen.
Wist je dat propaangas goedkoper in gebruik is dan aardgas?

Propaangas is milieuvriendelijk
Propaan heeft een schonere verbranding dan de meeste andere fossiele brandstoffen. Het creëert weinig CO2  en heeft een laag zwavel- en stikstofgehalte. Het is een gas en kan de bodem niet vervuilen. Het is dus beter voor het milieu en je gezondheid. Ook veroorzaakt het minder roet, wat ook ten goede komt aan je toestel.
Propaangas kun  je perfect combineren met andere hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen of een zonneboiler. Dat maakt van propaangas de ideale energiebron.

Propaangas is veilig
Gastanks zijn zo stevig gemaakt dat de kans op lekken zo goed als onbestaand is. Om de veiligheid te garanderen, wordt de tank gekeurd en onderhouden door de leverancier. Propaangas, een waaier aan toepassingen
Propaan is niet enkel geschikt voor een gasfornuis, maar kan alle toepassingen aan! Denk bijvoorbeeld aan een geiser voor warmwater, CV voor verwarming en een gaskookplaat voor het koken.

Verschil tussen aardgas en propaangas
Het grootste verschil zit in de calorische waarde. Deze is bij propaan bijna 3x hoger dan bij aardgas. Dit betekent in de praktijk dat het verbruik van propaan een stuk lager is. Daarnaast is aardgas een directe fossiele brandstof en propaan een bijproduct van het raffinageproces van aardolie of de winning van aardgas.
Een ander verschil is de relatieve dampdichtheid van het gas. Propaangas is zwaarder dan lucht en hoopt zich op het laagste punt op bij een lekkage. Aardgas daarentegen zal opstijgen. 1 m3 aardgas komt overeen met 1,33 liter vloeibaar gemaakt propaan (of andersom 1 liter vloeibaar gemaakt propaan komt overeen met 0,751 m3 aardgas).
Hierdoor is er ongeveer een verhouding van 1 m³ propaangas is 4 m³

 

THINCLA - Einsteinstraat 6 - 5756 AX Vlierden - [T]+31 (0)6-23472920 - +31 (0)647571205 - [E] info@thincla.eu - info@wagaparts.com