Werking infrarood paneel

Hoe werkt een Wagaparts infrarood paneel

Infrarood is de oudste manier van verwarmen, namelijk de manier waarop de zon de aarde verwarmt. De korte golf infrarood straling verwarmt niet direct de lucht, maar verwarmt de aardoppervlakte en alles wat daar op staat. Door de weerkaatsing hierop wordt vervolgens de lucht opgewarmd.

Het Wagaparts infrarood paneel is zo ontwikkeld dat ze zoveel mogelijk lange golf infrarood straling opwekt. Wanneer deze straling iets raakt, geeft ze een beetje energie af die wordt omgezet in warmte. Bij het goed opstellen van de panelen, zal de gehele ruimte en alles wat daar in staat door deze stralingen geraakt worden. De muren, vloer en objecten in de ruimte worden daardoor geleidelijk opgewarmd. Deze geven hun warmte vervolgens weer af aan de lucht waardoor je een zeer gelijkmatige luchttemperatuur krijgt. Met als voordeel dat je zelf ook wordt opgewarmd door de lange infrarood straling.

Wanneer je op een koude winterse dag lekker in het zonnetje zit en uit de wind, zul je dit snel als aangenaam ervaren. Wanneer je op dezelfde dag in de schaduw zit, zal dit al snel te koud zijn. Dit terwijl de luchttemperatuur om je heen hetzelfde is. Het is dus de straling die zorgt voor jouw gevoel van comfort.

Onze infrarood panelen verwarmen de muren, de vloer en alle objecten die in de ruimte staan. Deze geven hun warmte weer af aan de lucht. De lucht zal dus niet circuleren in de ruimte waardoor de warmte langer wordt vastgehouden.

Let op: Het Wagaparts infrarood paneel wordt wel warm/heet.  Het Wagaparts infrarood paneel  geeft geen direct voelbare stralingswarmte.

De Voordelen van een Wagaparts infrarood paneel
Voordelig in gebruik. Het systeem verwarmt alleen op momenten dat je de warmte nodig hebt. Terwijl centrale verwarming en vloerverwarming trage systemen zijn die langzaam warm worden en dus meer energie kosten. Je bespaart dus direct op je energieverbruik.
Je kunt per ruimte of alleen een deel van een ruimte verwarmen.
Het is verwarming op elektriciteit, niet op gas en daarmee duurzamer en 30 tot 50 procent goedkoper. Wie zonnepanelen heeft, is het goedkoopste uit, soms zelfs gratis.
Anders dan een warmtepomp is infraroodverwarming ook geschikt voor huizen die niét optimaal geïsoleerd zijn. Onderhoud is niet nodig, terwijl warmtepompen onderhoud nodig hebben. Meerdere  Wagaparts infrarood panelen hebben bij een juiste aansturing niet meer elektriciteit nodig dan een warmtepomp.
De panelen zijn heel geschikt als bijverwarming: elke graad dat de centrale verwarming lager staat, scheelt in een gemiddeld huis 120 kuub gas per jaar (oftewel 450 euro, bij de huidige gasprijzen).

Ventileren zonder warmteverlies
Met het gebruik van de Wagaparts infrarood verwarmingspanelen is het ventileren van het pand een stuk aangenamer geworden. Ook dit voordeel is te linken aan het feit dat de panelen enkel objecten verwarmen en niet de lucht. Hierdoor kan nieuwe lucht het pand instromen zonder dat er warmteverlies plaats vindt.

De nadelen van een
Wagaparts infrarood paneel
De Wagaparts infrarood panelen kunnen aan het plafond bevestigd  worden voor het beste resultaat. Eventueel kunnen ze ook aan de muren worden bevestigd, dit zorgt echter wel voor een verminderd rendement. Het nadeel bij plafond bevestiging is vooral dat het op zou vallen of niet mooi zou zijn. Door de witte kleur, overschilderbaar en het strakke model van de infrarood panelen is dit probleem dan ook zo goed als verholpen.

De instelling van een Wagaparts infrarood paneel
Je stelt een weekprogramma in zodat de kamer altijd op temperatuur is. Het weekprogramma kunt u instellen door gratis te downloaden Smart/Tuya app.
Je bedient het infrarood paneel via de Smart app en met de meegeleverde afstandsbediening.

Advies 
Het advies is om het paneel hoger in te stellen omdat het paneel zelf ook warmte geeft en dat beïnvloed de thermostaat op het paneel. Indien het paneel ingesteld is op bijv. 26 graden dan wordt de ruimte echter geen 26 graden. De instelling van de temperatuur is ook afhankelijk hoe groot de ruimte is en hoe warm het moet worden. Een infraroodpaneel is een lange golf, dit houdt in dat deze erg snel gaat verwarmen maar het wat langer duurt voordat het de volledige ruimte verwarmt. Het heeft als voordeel dat deze, nadat deze is uitgeschakeld, ook langer na zal verwarmen (± ½ uur).

 

 

 

THINCLA - Einsteinstraat 6 - 5756 AX Vlierden - [T]+31 (0)6-23472920 - +31 (0)647571205 - [E] info@thincla.eu - info@wagaparts.com